Ambrosial

Thai mad er kendt for at være krydret, rig på smag, og en smule stærkt . De senere år er det også blevet populært at spise thai-mad udenfor Thailand, ikke mindst som følge af de mange turister, der hvert år besøger Thailand. Det thailandske køkken er generelt fedtfattigt, og det har også medvirket til at gøre det populært.

De mest populære thailandske retter er Tom-Yum-Goong - eller varm, krydret rejesuppe, stegte nudler eller Phat Thai, og Gaeng-Keaw-Waan-Gai - eller kylling med grøn karry. 

I det nordlige og nordøstlige Thailand er det populært at spise "sticky rice" - klæbrige ris med  Som-Tum - eller papaya salat og Koi eller salat med hakket kød. Thailandske desserter er ofte lavet af klæbrig ris eller kokosmælk, mel, æg og kokosnødder , såsom Kaao Tom Mat eller Sticky Rice og bananer og Bau-Loi Kai Waan eller ris Bolde med kogt æg i kokosmælk .

Thai'er kan også lide at spise Nam-Phrik med stegte grøntsager. Nam Phrik er en varm sauce, såsom Nam-Phrik Pla Pon, lavet af tørret fisk eller Nam - Phrik Kapi, lavet af reje pasta og chili sauce.

 

 

Ambrosial Aps, Restaurant, cafeteria, catering , Hedetoften 8, 9430 Vadum, Tel 98271282 mobil +45 21564955 SE nr. 35141006 Web. www.ambrosial.dk


CMS-hjemmeside fra Net For Dig - Hjørring